Rusia și Marea Britanie au trecut de 1 milion de vaccinați anti coronavirus

0
vaccin
- Reclama -

Deși folosesc vaccinuri împotriva coronavirus diferite, Rusia și Marea Britanie au vaccinat deja peste 1 milion de cetățeni. Regatul Unit anunță că a ajuns deja la borna 1,3 milioane de britanici vaccinați cu serul produs inițial de Pfizer-BioNtech, iar de luni și cu cel dezvoltat de AstraZeneca-Oxford. În timp ce Rusia lui Putin folosește un vaccin de proveniență proprie, numit Sputnik V. Despre eficacitatea acestui vaccin nu se știe decât ce a lăsat să se cunoască producătorul său, controlat de președintele rus.

 

Rusia vaccinează 100.000 persoane

Rusia a vaccinat peste 1 milion de persoane împotriva maladiei COVID-19, a anunţat marţi directorul institutului moscovit care a produs acest vaccin, relatează DPA.

În fiecare zi, aproximativ 100.000 de doze de vaccin Sputnik V sunt administrate în Rusia, a declarat Alexander Gintsburg, directorul Institutului de Cercetare Gamaleia pentru Epidemiologie şi Microbiologie din Moscova, pentru agenţia de presă Ria Novosti.

Institutul Gamaleia a dezvoltat primul vaccin anti-COVID-19 din lume care a primit o aprobare oficială. Rusia a început campania de vaccinare în primele zile ale lunii decembrie.

- Reclama -

Preşedintele Vladimir Putin a cerut autorităţilor din domeniul sanitar să accelereze vaccinările.

Până în noiembrie 2021, specialiştii se aşteaptă ca 70% din populaţia rusă, de 146 de milioane de locuitori, să fie vaccinată.

Rusia intenţionează să producă o jumătate de miliard de doze de vaccin în acest an, în special pentru export. Două doze de vaccin Sputnik V sunt necesare pentru a asigura imunitatea, care, potrivit specialiştilor, se instalează în primele 42 de zile după vaccinare.

Numărul infectărilor zilnice cu SARS-CoV-2 a scăzut recent în Rusia şi a ajuns marţi la 24.200 de cazuri.

Citește și Putin a ordonat autorităților ruse să înceapă vaccinările împotriva COVID-19

Marea Britanie are la dispoziție două vaccinuri

Peste 1,3 milioane de persoane au fost deja vaccinate împotriva COVID-19 în Regatul Unit, a anunţat premierul Boris Johnson marţi, în ziua în care această ţară a intrat într-un nou lockdown şi a atins un nou record zilnic de infectări.

”Până în această după-amiază am vaccinat peste 1,1 milioane de oameni în Anglia şi peste 1,3 milioane pe ansamblul Regatului Unit”, a declarat Boris Johnson la o conferinţă de presă, potrivit Reuters.

În acelaşi timp, Ministerul britanic al Sănătăţii a anunţat bilanţul zilnic al cazurilor de COVID-19 şi al deceselor asociate acestei boli, respectiv 60.916 de noi infectări şi 830 de decese.

În faţa evoluţiei alarmante a pandemiei, explicată de autorităţile britanice prin noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, mai contagioasă decât cele precedente şi descoperită în această ţară pe 1 decembrie, premierul Boris Johnson a instituit începând de marţi pentru a treia oară un lockdown la nivel naţional, cu măsuri mai restrictive faţă de cele anterioare. Şcolile sunt închise, iar ieşirile din casă sunt permise numai pentru cumpărături esenţiale, exerciţii fizice sau mers la serviciu când nu se poate lucra de acasă.

Guvernul de la Londra speră însă că va reuşi să stăvilească pandemia printr-o campanie rapidă de vaccinare masivă, în plus faţă de vaccinul Pfizer-BioNtech fiind începută luni şi administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford.

Vezi și UPDATE: La Găiești se vaccinează cine vrea, dacă rămâne ser în flacoanele deschise, după programări

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele