Președintele Braziliei, infectat cu coronavirus

0

Președintel Braziliei, Jair Bolsonaro (65 de ani), este infectat cu coronavirus, potrivit rezultatului testelor făcut public chiar de administrația prezidențială.

 

Bolsonaro este cunoscut pentru faptul că a minimalizat în permanență pericolul reprezentat de Covid-19, în ciuda faptului că Brazilia a depășit 1 milion de infectări și 50.000 de morți, la o populație de peste 200 de milioane de locuitori.

În luna iunie, un judecător i-a ordonat președintelui Jair Bolsonaro să poarte mască de protecție când se află în spațiile publice din capitala Brasilia și din districtul federal care o înconjoară, după ce acesta a refuzat constant să se supună regulilor.

Neymar stă la izolare în Brazilia

Președintele de extremă dreaptă este criticat pentru poziția sa referitoare la noul coronavirus, despre care spune că este doar o „ușoară răceală”. Brazilia a înregistrat al doilea cel mai mare număr de infectări și de decese dintre țările lumii, după Statele Unite.

Bolsonaro a bravat deseori la începutul pandemiei, spunând că, și dacă va contracta virusul, nu poate păți nimic, pentru că are o constituție atletică.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele