Târgul de Fete de pe Muntele Găina a fost anulat

0

Târgul de Fete de pe Muntele Găina a fost anulat din cauza vremii nefavorabile, după ce mai multe localităţi din zona Apusenilor au fost grav afectate de inundaţii.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Centrul de Cultură “Augustin Bena”, decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol viaţa participanţilor la târg.

“Zona Munţilor Apuseni a intrat sub avertizare cod roşu de vreme severă iminentă, inundaţii, ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, mai multe localităţi din zonă fiind deja grav afectate de viituri. În acest context, organizatorii Târgului de Fete, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’, au cerut Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze dacă sărbătoarea poate sau nu să mai fie organizată în condiţii de siguranţă pentru participanţi, iar în urma consultărilor s-a decis anularea evenimentelor programate pentru sâmbătă şi duminică pe Muntele Găina”, precizează sursa citată.

Hotărârea a fost luată deoarece manifestarea ar fi adunat mii de participanţi din cel puţin cinci judeţe – Alba, Hunedoara, Bihor, Arad şi Cluj – dar şi pentru că drumul de acces pe Muntele Găina nu mai prezintă siguranţă de trafic.

De asemenea, se mai arată în comunicat, numărul forţelor implicate în organizare nu mai poate fi asigurat din cauză că multe instituţii şi-au mobilizat oamenii în zonele afectate de inundaţii. Nu în ultimul rând, logistica de organizare a evenimentului a fost grav afectată în timpul Festivalului Naţional de Folclor “Sus, sus, sus, la moţi, la munte” desfăşurat la Câmpeni”.

Organizatorii amintesc că aproape în fiecare an, pe Muntele Găina, vremea a fost imprevizibilă.

Biletele pentru concertele din Festivalul „George Enescu” vor fi puse în vânzare din 19 iulie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele