Președintele Braziliei se jură că nu e fascist

0

Noul preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, şi-a reafirmat susţinerea faţă de dictatura militară care a avut loc în ţara sa între între 1964 şi 1985 şi a respins afirmaţiile conform cărora el este un fascist, declarând că şi-a modelat cariera după cea a lui Winston Churchill, scrie The Guardian.

Într-unul dintre primele interviuri televizate de când a câştigat alegerile duminică cu aproape 58 de milioane de voturi, Bolsonaro, cunoscut pentru retorica sa inflamantă, a declarat că rivalii săi de stânga sunt fasciştii, nu el.

„Ei mereu acuză pe alţii de ceea ce chiar ei sunt. Aceşti oameni de stânga, care se pun pe ei deasupra tuturor mereu, ei sunt de fapt fasciştii”, a declarat el. Bolsonaro, care se portretizează ca fiind contra sistemului, a refuzat să declare că regretă că a declarat că regimul militar care a condus Brazilia timp de 21 de ani ar fi trebuit să ucidă 30.000 de persoane. Într-un interviu din 1999, el a declarat: „Nu veţi schimba nimic în această ţară prin voturi. Nimic. Absolut nimic”. Referitor la aceste comentarii, el a declarat: „Dacă eşti la un meci de fotbal şi foloseşti înjurături s-ar putea să greşeşti, dar eşti prins în atmosfera momentului”.

Bolsonaro, care şi-a exprimat admiraţia faţă de dictatori precum Augusto Pinochet din Chile, susţine că mulţi brazilieni consideră acum că regimul militar „nu a fost o dictatură, aşa cum susţin cei de stânga”.El a afirmat că presa l-a descris, pe nedrept, pe fostul lider cubanez, Fidel Castro, ca fiind un preşedinte în timp ce Jao Figueiredo, care a condus Brazilia în ultimii ani de dictatură, a fost numit un dictator.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele