Președintele Braziliei va desființa Ministerul pentru drepturile omului, după ce a creat Ministerul pentru valorile familiei! Șefa noului Minister declara în 2016: “Este timpul ca biserica să guverneze”

0
Președintele de extremă-dreaptă al Braziliei, Jair Bolsonaro, va desființa ministerul pentru drepturile omului și a numit un pastor evanghelic conservator în fruntea unui minister nou creat care va supraveghea drepturile femeilor, familiei și drepturile omului – dar și ale celor 900,000 de indigeni ai țării, relatează The Guardian.

 

Planul, anunțat joi, a provocat protestele grupurilor feministe, activiștilor indigeni și ale militanților LGBT, care se tem că acest lucru indică reducerea drepturilor omului în viitorul guvern.

 

Noul ministru, Damares Alves, este avocat și predicator evanghelic care a co-fondat un grup care salvează copiii indigeni din situații de criză și evanghelizează comunitățile indigene.
Aceasta se opune avortului – ilegal în Brazilia în cele mai multe cazuri, crezând că femeile au fost născute să fie mame și a spus că plănuiește să lucreze pentru oamenii ”invizibili” ai societății, precum romi și femei care taie trestie de zahăr.
În 2016, ea a spus că ”este timpul pentru ca biserica să spună națiunii că am venit… Este timpul ca biserica să guverneze”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele