Vaccinul rusesc va costa sub 10 dolari

1

Vaccinul rusesc Sputnik V a demonstrat o eficienţă de peste 95% la 42 de zile după administrarea primei doze şi va costa mai puţin de 10 dolari.

 

Potrivit datelor preliminare ale celei de-a doua analize, eficienţa vaccinului rusesc după 28 de zile era de 91,4 %.

Potrivit analizelor clinice, eficienţa de 91,4 % a fost demonstrată în rândul a 39 de persoane infectate, printre care figurau voluntari care au primit placebo (31) şi cei care au primit vaccinul (8). În total, 14.095 de voluntari au primit vaccinul şi 4.699 au primit placebo, potrivit comunicatului oficial transmis de autoritățile ruse.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

În prezent, 40.000 de voluntari participă la faza a treia a studiilor clinice, dintre care peste 22.000 au fost deja injectaţi cu o primă doză, iar 19.000 au primit atât prima, cât şi a doua doză. În timpul studiilor clinice, experţii ruşi nu au detectat reacţii adverse “neprevăzute” ale vaccinului în rândul voluntarilor. Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR) a precizat că preţul de sub 10 dolari pentru o doză este de două ori mai mic decât cel al vaccinurilor care folosesc tehnologia ARN mesager, aşa cum se întâmplă în cazul vaccinurilor dezvoltate de companiile americane Moderna şi Pfizer.

Vaccinul anti coronavirus trebuie explicat mai bine românilor

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele