Dragnea a fost întrebat dacă OUG privind Codurile va fi adoptată vineri: Nu știu, nu lucrez in Guvern

0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu crede că vineri, în şedinţa Executivului, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, precizând că nu ştie mai multe amănunte, întrucât nu lucrează la Guvern.

“La întrebarea dacă se vor da mâine aceste ordonanţe, eu spun: nu cred, mai multe nu ştiu, că nu lucrez în Guvern”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri ar urma să se regăsească şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

El a precizat că joi nu s-a discutat în partid pe acest subiect sau despre varianta unei proceduri prin Parlament pentru aceste modificări la Coduri.

“Nu am discutat acest lucru în partid astăzi, azi am avut întâlnire cu aproape 20 de judeţe, am discutat despre alegerile europarlamentare. Vom discuta săptămâna viitoare ce vom face”, a declarat Dragnea.

Citeste si Dragnea despre declarațiile PSD privind organizarea alegerilor și a referendumului în secții diferite: „Copiii spun lucruri trăsnite”

Întrebat dacă a văzut modificările propuse de Ministerul Justiţiei la Codul penal şi la Codul de procedură penală, preşedintele PSD a spus: “Nu, nu le-am văzut, eu sunt un om foarte riguros, nu am de unde să ştiu, până la urmă, care este forma finală, atât de mult s-a discutat despre asta încât e o Fata Morgana”.

Liderul social-democraţilor a subliniat, întrebat ce face PSD în privinţa ministrului Justiţiei, că nu a dat niciun termen în privinţa adoptării unei OUG privind Codurile penale şi că preocuparea partidului pe care îl conduce este legată de organizarea alegerilor europarlamentare.

“PSD se va ocupa de organizarea pentru alegeri. Eu nu am dat termene, mi-am exprimat o speranţă pentru că sunt colegi din partid şi din Parlament care, pe bună dreptate, încep să pună întrebări: de ce a apărut ideea sau angajamentul că se vor adopta prin OUG textele declarate constituţionale, pentru că, dacă s-ar fi continuat procedura în Parlament, până astăzi erau adoptate în Parlament cele declarate constituţionale şi intrate în vigoare”, a spus Dragnea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele