Președintele Senatului crede că bugetul este foarte bine făcut

0

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat, vineri, că bugetul ”este foarte bine făcut” şi reflectă responsabilitate, dar şi viziune şi dezvoltare.

 

Dragu susţine că trebuie ”o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor” şi trebuie ca deficitul să înceapă să fie redus.

Preşedintele Senatului afirmă că premierul Florin Cîţu, aflat în prezent la Bruxelles, ştie să explice viziunea guvernului, fiind printre puţinii premieri ai României care ştiu şi economie şi o pot explica în limba engleză, încât să fie bine înţeles de liderii europeni.

”Mi se pare un buget forte bine făcut şi ştiu că s-a lucrat foarte mult la Ministerul Finanţelor în ultimele săptămâni. Este o soluţie foarte bună pentru acest buget pentru că este reflectă două lucruri:

1. Responsabilitate

2. Viziune şi dezvoltare”, a afirmat, vineri, Anca Dragu, a TV.

Preşedintele senatului susţine că ”trebuie să avem o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor”. ”Aşa merge treaba. Trebuie să arătăm un mic efort de revenire într-o logică firească. Trebuie să ţinem un deficit sub control”, a precizat Dragu, precizând că deficitul de 80 de miliarde de lei ”este foarte mult”.

Dragu s-a referit la deficitul de 102 miliarde de lei din anul trecut. ”102 miliarde de lei înseamnă toată anvelopa de salarii de la stat într-un an, înseamnă mai mult decât pensiile într-un an – astea sunt vreo 90 de miliarde de lei Este o sumă uriaşă deficitul de anul trecut. (…) Trebuie să fim responsabili”, a mai declarat Dragu.

Podul Cernavodă se reabilitează, nu vor exista restricții estivale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele