Președintele Ucrainei îndeamnă Europa la solidaritate împotriva Rusiei

0
Volodimir Zelenski. ucraina
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat luni Uniunea Europeană (UE) să rămână unită împotriva Rusiei, într-o convorbire cu preşedintele Consiliului European Charles Michel, în urma unor declaraţii controversate ale unor oficiali germani.

 

Volodimir Zelenski ”a subliniat că, pentru Ucraina, este importantă păstrarea untăţii tuturor statelor membre UE în privinţa apărării suveranităţi şi integrităţii teritoriale” a Ucrainei, pe fondul unor temericu privire la o invazie rusă, anunţă într-un comunicat preşedinţia ucraineană.

”Ucraina nu va ceda provocărilor, ci, din contră, îşi va păstra calmul cu partenerii săi”, a declarat el, după ce Moscova a acuzat din nou, luni, Kievul de pregătirea unei ofensive împotriva separatiştilor proruşi în estul Ucrainei.

Zelenski face aceste declaraţii după un val de idignare provocat de către şeful Marinei germane, care a respins drept o ”inepţie” ideea că Rusia ar putea invada Ucraina şi care a apreciatcă preşedintele rus Vladimir Putin ”merită probabil” respect.

Această irtare a Kievului este alimentată de asemenea de refuzul persistent al Germaniei de a livra armament Ucrainei, opoziţie pe care Kievul o denunţă drept o ”încurajare” a Rusiei.

USR: Alina Gorghiu și mai mulţi liberali printre beneficiarii unui posibil tun imobiliar la Mogoșoaia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele