Sorina Pintea după vizita de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa: ”Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”

0
spitalul constanta

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa anunţă, luni, că va lua măsuri după vizita inopinată, de duminică noaptea, a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, demarând o anchetă administrativă, relatează Mediafax.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” au transmis, luni, un comunicat de presă, prin care anunţă că vor fi luate măsuri faţă de cele semnalate de ministrul Sănătăţii.

„În urma vizitei efectuate în cursul serii de 07.04.2019, de către ministrul sănătăţii, Sorina Pintea şi preşedintele CJ Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, conducerea SCJU Sf. Apostol Andrei Constanţa s-a autosesizat şi a demarat de urgenţă o anchetă administrativă în vederea luării măsurilor care se impun faţă de cazurile semnalate”, se arată în comunicatul de presă citat.

Citește și: Sorina Pintea se ”bate” în declarații ”logice” cu Petre Daea: ”Nu există un registru al pacienţilor bolnavi de cancer. Avem o evidenţă”

„Am fost pe secţiile de Neurologie, Cardiologie şi Pediatrie. (…) Dezastru este în secţia Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulţumit şi de situaţia găsită în Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparţinătorii bolnavilor.

„Există aparţinători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informaţii despre pacienţii care se aflau în tratament”, a spus Pintea.

La control a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, care a cerut „impetuos”, demisiile asistentei şefe de la secţia de Neurologie şi a unei asistente de la Triaj-UPU, se mai arată pe Mediafax.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele