Preţurile petrolului au crescut

1

Preţurile petrolului au crescut puternic joi, cu aproximativ 4 dolari, după pierderile puternice consemnate în cele două sesiuni precedente, atenţia investitorilor revenind asupra ofertei limitate, chiar dacă temerile privind o recesiune globală au persistat.

 

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 3,96 dolari, sau cu 3,9%, la 104,65 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul WTI au urcat cu 4,2 dolari, sau cu 4,3%, până la 102,73 dolari pe baril.

Tranzacţiile a fost volatile, preţurile la începutul sesiunii arătând pierderi de aproximativ 2 dolari.

Din punct de vedere al ofertei, traderii se pregătesc pentru întreruperi ale livrărilor de petrol la Caspian Pipeline Consortium (CPC), căruia i s-a spus de către un tribunal rus să suspende activitatea pentru 30 de zile.

Exporturile prin CPC, care se ocupă de aproximativ 1% din aprovizionarea mondială cu petrol, continuau să se desfăşoare miercuri dimineaţă.

BNR crește din nou dobânda de politicî monetară. Ratele la credite se vor scumpi

În semn că livrările de petrol ar putea rămâne limitate, Washingtonul a înăsprit sancţiunile împotriva Iranului, membru OPEC, miercuri, făcând presiuni asupra Teheranului, în timp ce se încearcă relansarea acordului nuclear cu Iranul din 2015 şi deblocarea exporturilor din sancţiunile SUA.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele