Preţurile petrolului au scăzut cu 5%

1

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu 5% în cadrul unor tranzacţii volatile, din cauza preocupărilor legate de cerere, după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a redus previziunile de creştere economică şi a avertizat cu privire la o inflaţie mai mare.

 

 

Preţurile au scăzut în ciuda producţiei mai mici a OPEC+, care a livrat în martie cu 1,45 milioane de barili pe zi (bpd) sub ţintele sale proprii, deoarece producţia din Rusia a început să scadă în urma sancţiunilor impuse de Occident, potrivit unui raport al alianţei de producători văzut de Reuters.

Rusia a produs în martie 10,018 milioane bpd, cu aproximativ 300.000 bpd sub ţinta sa, pe baza surselor secundare, arată raportul.

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 5,62 dolari, sau cu 5%, la 107,54 dolari pe baril, la ora 16:29 GMT (19:29 ora României), în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 5,29 dolari sau cu 4,9%, până la 102,92 dolari.

FMI şi-a redus previziunile privind creşterea economică globală cu aproape un punct procentual, invocând invadarea Ucrainei de către Rusia, şi a avertizat că inflaţia este acum ”un pericol clar şi prezent” pentru multe ţări.

8 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți starea fizică și psihică

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele