Prigojin îl apără pe bărbatul a cărui fetiță de 12 ani a ajuns la orfelinat din cauza unui desen anti-război

1
desen anti război - Rusia
- Reclama -

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a trimis o scrisoare procurorului din regiunea Tula, în care îi ia apărararea lui Alexei Moskalev, bărbatul a cărui fetiță de 12 ani a ajuns la orfelinat din cauza unui desen anti-război, iar el însuși a fost condamnat la închisoare.

 

„Considerăm că sentința pronunțată lui Alexei Moskalev este nedreaptă, mai ales având în vedere faptul că fiica lui, Mașa, va fi forțată să crească într-un orfelinat. Vă rugăm să verificați legalitatea acestui verdict, precum și să permiteți avocaților Ligii Veteranilor Conflictelor și Războaielor Locale să se ocupe de acest caz”, se arată în scrisoarea adresată de Prigojin, citată de Novaia Gazeta.Europa.

Vezi și Litera Z, simbol al invaziei ruse, desenat pe un blindat și pe o clădire din Republica Moldova, afișarea simbolului este interzisă prin lege

Scrisoarea poartă antetul organizație „Liga pentru Protecția Intereselor Veteranilor din Războaiele Locale și Conflictele Militare”, fiind semnată și de șeful acesteia, Alexandr Troșin.

- Reclama -

Deși cinic și fățarnic, având în vedere că Prigojin se numără printre cele mai agresive figuri ale puterii de la Moscova cu disidența anti-război, acest gest al șefului Wagner marchează un nou punct de cotitură privind raporturile sale cu Kremlinul.

Totodată, scrisoarea adrestă procurorului de la Tula, în cazul Moskalev, vine la doar câteva zile după un interviu-bombă. Acolo Prigojin a desființat teza lui Putin privind războiul, contestând existența naziștilor în Ucraina și spunând că Rusia nu luptă cu NATO.

Între timp, Alexei Moskalev, care fugise din arestul la domiciliu, ar fi fost prins în Minsk, capitala Belarusului, relatează Novaia Gazeta. Europa. Informația a fost făcută public de Mediazona, care îl citează pe Dmitri Zahvatov, avocatul lui Moskalev, care a fost în contact cu clientul său fugar.

Zahvatov a scris pe canalul său Telegram că nu poate verifica cu precizie informația.

„Nu mai sunt în contact cu Alexei în acest moment. Nu răspunde la telefon. Nu pot verifica cu siguranță, dar se pare că informațiile sunt adevărate”, a spus el.

Fiica lui, Maşa a prezentat anul trecut la şcoală un mesaj anti-război – un desen cu Rusia trăgând cu rachete într-o mamă şi un copil din Ucraina. A fost prima oară când Moskaliov, în vârstă de 54 de ani, a ajuns în atenţia publicului din Rusia şi din întreaga lume.

El a fost acuzat ulterior de discreditarea forţelor armate ruse, prin comentarii fără legătură cu incidentul respectiv, făcute în mediile sociale.

La începutul lui martie, Maşa a fost luată de autorităţi de lângă tatăl ei şi dusă într-un orfelinat.

Moskaliov a fugit marţi din arestul la domiciliu marţi şi a fost condamnat în aceeaşi zi, în contumacie, la doi ani de detenţie într-o colonie penală.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele