Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, și-a prelungit carantina impusă de coronavirus COVID 19

0

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat vineri prelungirea carantinei în care se află dincolo de cele şapte zile recomandate de autorităţile sanitare britanice, până când îi vor dispărea simptomele de coronavirus COVID 19.

 

„Mă simt mai bine, am în continuare unul dintre simptome”, „am în continuare temperatură”, „trebuie să-mi continui carantina”, a declarat el într-un scurt mesaj video pe Twitter, în care îi invită pe britanici să nu cedeze tentaţiei de a-şi părăsi domiciliul în acest weekend, în contextul în care Regatul Unit se află în izolare de 11 zile.

„Lucrăm din plin la programul nostru pentru a învinge acest virus”, a declarat vizibil obosit şeful guvernului, care continuă să lucreze în reşedinţa sa din Downing Street de o săptămână.

Criticat pentru felul în care gestionează criza, guvernul britanic a promis să efectueze 100.000 de teste zilnic până la sfârşitul lunii şi a inaugurat vineri la prânz un spital de campanie la Londra, cu o capacitate iniţială de 500 de paturi, care însă poate fi extinsă până la 4.000.

SHARP KC-G50EUH, pentru grădinițe, săli de clasă, birouri de până la 38mp

Potrivit ultimului bilanţ publicat joi, COVID-19 a făcut aproape 3.000 de morţi în spitalele britanice.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele