Prima Casă, 9.400 de garanții pentru achiziția de locuințe în primele 5 luni ale anului

0

În primele cinci luni ale anului s-au vândut prin prima casă circa 9.400 de locuințe, alte 700 de solicitări de garanții fiind în curs de acordare la Fondul Naţional al Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Plafonul de garantare distribuit la începutul anului, înv aloare de 1,92 miliarde lei, a fost utilizat în proporţie de 49,61%, adică ceva mai mult de 950 de milioane lei.

Valoarea medie a garanțiilor acordate de FNGCIMM a crescut la 101.200 de lei, față de 94.000 de lei în 2017, iar numărul de locuințe noi pentru care s-au oferit garanții reprezint 60% din total.

„Programul Prima Casă poate fi considerat unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale, al cărui impact pozitiv poate fi regăsit atât în creşterea calităţii vieţii tinerilor – aproape 70% din beneficiarii programului sunt tineri cu vârste între 25 şi 35 de ani, iar 12% au mai puţin de 25 de ani, cât şi în susţinerea dezvoltării economice. De aproape zece ani, în fiecare zi, 65 de tineri sau familii s-au mutat în primele lor case”, spune Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

Apartamentele cu două camere, preferate în Prima Casă

Locuințele căutate sunt în majoritate cu două camere – 6 din 10 – în timp ce locuinţele de trei camere ocupă locul al doilea în preferinţele beneficiarilor, cu o pondere de circa 30%.

Cel mai activ județ în cadrul Prima Casă e Ilfov (plus București) cu peste 3.500 de locuințe achiziționate, Braşov (700 de locuinţe), urmat de Iaşi şi Cluj.

Prima Casa 2018 este derulat prin intermediul a 15 bănci finanţatoare, printre care Bancpost, BCR, BRD, CEC Bank,  ING Bank, Raifeissen Bank, Banca Românească, Banca Transilvania, Unicredit Bank etc.

Sursa: Prima Casă, 9.400 de garanții pentru achiziția de locuințe în primele 5 luni ale anului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele