Prima mișcare comună PSD-PNL: Monica Gubernat va fi reinstalată ca șefă a CNA

0
Consiliului Naţional al Audiovizualului
Consiliului Naţional al Audiovizualului

Ședința comună a Comisiei de Cultură și Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților, în care urma să fie adoptat amendamentul care îi permitea Monicăi Gubernat să revină la șefia CNA, programată marți, a fost amânată.

 

Monica Gubernat a fost susținută tot de PSD la precedentul său mandat. Ea a fost demisă la 15 iunie de plenul reunit al Parlamentului, cu voturile coaliției de atunci, PNL-USR-UDMR. În locul ei urma să fie instalată Cristina Pocora (PNL), dar Parlamentul nu s-a mai reunit pentru a o valida.

După ce Monica Gubernat a fost înlocuită din funcție, CNA a început să amendeze televiziunile de știri pentru desele derapaje.

Vezi și Cristina Pocora, viitoarea șefă a CNA, fostă deputat PNL

Care sunt următorii pași

PSD și PNL au convenit să o reinstaleze la șefia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) pe Monica Gubernat, care fusese demisă din funcție în iulie de coaliția PNL – USR, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Sub șefia lui Gubernat, CNA s-a remarcat prin lipsa de reacție față de derapajele de la principalele televiziuni.

Pentru a o putea reinstala pe Monica Gubernat ca președinte al CNA, e nevoie de modificarea Legii de funcționare a instituției, care prevede clar că un președinte demis nu mai poate ocupa funcția

Articolul 20, alineatul 6: Fostul președinte demis nu mai poate fi reales în funcție până la expirarea mandatului.
În acest scop, PSD a depus deja un amendament care va fi discutat marți în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților. Amendamentul elimină exact alineatul 6 al Articolului 20, cel care împiedică acum realegerea Monicăi Gubernat ca președinte al CNA.

Amendamentul a fost depus la un proiect de lege aflat în procedură de urgență și care are ca scop armonizarea legislației românești cu cea europeană. Proiectul inițial nu viza nici o modificare legată de conducerea CNA.

După discutarea amendamentului, proiectul va intra rapid la votul din plen, apoi va merge în Senat, care este cameră decizională.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele