Prima ședință de Guvern fără de ALDE

0

Prima şedinţă de Guvern după anunţul ALDE că iese de la guvernare are loc astăzi, de la ora 13.00. Miniştrii ALDE ar trebui să-şi anunţe demisiile tot astăzi. DIntre aceştia Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, a anunţat că rămâne în Guvern.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. El a anunţat că ALDE va rămâne în opoziţie, iar el îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.Tăriceanu a precizat că ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. “Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar, dacă aveaţi cele mai mici îndoieli”, a spus liderul ALDE.Călin Popescu Tăriceanu a precizat că miniştrii formaţiunii vor fi retraşi din Guvern. Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a anunţat deja că nu respectă decizia conducerii ALDE şi că rămâne în funcţia de ministru de Externe. Ramona Mănescu a precizat că nu trece la PSD.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seara, că membrii Comitetului Executiv au aprobat în unanimitate continuarea guvernării.

Citește și: 41% dintre consumatori folosesc încă sisteme de operare care nu mai primesc actualizări sau se apropie de acest moment

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele