Primăria București va ridica mașinile parcate pe banda de circulație în 2019. Iată cat costă amenda

0

Primăria va lua măsuri în 2019 pentru a decongestiona traficul rutier din București, obturat de mașini parcate pe banda de circulație, astfel că din februarie, timp de 24 din 24 de ore, vor fi ridicate aceste mașini. Șoferii vor plăti pe lângă amenda contravențională cel puțin 350 lei pentru operațiune.

Conform primăriei, legislația actuală nu permite aplicarea de amenzi deținătorului vehiculului ci doar șoferului. De aceea, șoferii nu pot fi amendați pentru că nu pot fi așteptați de către polițiști până se întorc la mașini. Singura soluție este că mașina să fie ridicată.

“Legislația națională privind regimul contravențiilor prevede faptul că aplicarea sancțiunii contravenționale se poate aplică numai făptașului, în cazul staționărilor neregulamentare această procedura fiind foarte greoaie, impunând condiția că agentul constatator să aștepte lângă vehiculul staționat neregulamentar până la sosirea conducătorului auto”, spune Primăria.

Proiectul privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din rețeaua principala de străzi a municipiului București este în dezbatere publică până pe 8 februarie.

Vehiculele vor fi restituite după plata amenzii și a prezentării unui act care atestă dreptul de proprietate sau folosință asupra mașinii.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an. În situația în care deținătorul legal nu se prezintă în acest termen, va fi aplicată legea privind vehiculele abandonate.

Tarifele pentru ridicarea unui autoturism în București în 2019

Tarifele de ridicare sunt de 200 lei pentru vehicule sub 5 tone și de 270 lei pentru vehicule de peste 5 tone. La acestea se adaugă tarifele de transport, care sunt de 150 lei pentru mașini sub 5 tone și de 200 lei pentru vehicule de peste 5 tone.

Depozitarea pe zi va costa în plus 150 lei. Contravaloarea operațiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, nefractionat.

“Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale, precum și dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către polițiști rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a municipiului București. Persoanele specificate sunt denumite Agenți constatatori”, se arată în proiect.

Agenții constatatori înregistrează foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic, zona staționării vehiculului, consemnand aceasta în procesul verbal de constatare a contravenției. Activitatea va fi făcută de Compania Municipală Managementul Transportului București S.A., timp de 24 din 24 de ore.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele