Primăria Capitalei ar putea cumpăra jumătate din Muzeul Storck (Casa Stork)

0
muzeul Stork
muzeul Stork

Primăria Capitalei ar putea achiziţiona o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului București.

 

Potrivit acestuia, primarul general al Capitalei va fi împuternicit să iniţieze procedura pentru achiziţionare, prin aparatul de specialitate.

casa stork
casa muzeu stork

Conform referatului de aprobare, imobilul figurează în Lista monumentelor istorice cod B-II-m-B-17947 şi datează din anul 1914. Are o suprafaţă totală de 1.361 mp, cu şapte corpuri construite.

Muzeul Stork, filială a Muzeului Municipiului Bucureşti

Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cutescu-Storck are un patrimoniu constituit din donaţia făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuţescu-Storck şi de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck şi Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei.

Vezi și Video! Vezi ce mașini de epocă sunt la Muzeul Satului

În prezent, muzeul funcţionează ca filială a Muzeului Municipiului Bucureşti, instituţie publică de cultură de interes local, în baza unui contract de comodat cu moştenitorii imobilului, Alvaro şi Alexandru Botez, care au oferit imobilul din str. Vasile Alecsandri pentru expunerea şi conservarea colecţiei.

Pe 7 decembrie 2021 a fost depusă din partea unuia dintre cei doi proprietari înştiinţarea privind intenţia de vânzare a cotei de 1/2 din imobil. Conform notei de fundamentare nr. 7865/22.12.2021 a Comisiei de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemţiune de către Municipiul Bucureşti pentru imobile monumente istorice, s-a decis exercitarea acestui drept de către autoritatea locală.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele