Video! Vezi ce mașini de epocă sunt la Muzeul Satului

0

Retromobil Club România, filiala București, a adus la Muzeul Satului expoziţia “Mașinile Bucureștilor vin la Muzeul Satului”.

retro cars / masini de epoca

Organizatorii precizează ca expoziția cu mașini de epoca, într-o stare excelentă, este realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

Expoziția cuprinde o serie de autovehicule reprezentative pentru lumea satului din perioada anilor ‘60-90 prezentate altfel decât au avut ocazia majoritatea românilor să le cunoască.

”‘Mașinile Bucureștilor’ care vin la Muzeul Satului îşi propune să suprindă transformările lumii rurale româneşti în dinamica timpului cu o serie de exponate din colecţiile membrilor filialei Bucureşti, ilustrând diferite momente de transformare ale vieţii sociale şi economice privite din perspectiva fenomenului automobilistic: trecerea de la agricultura individuală la agricultura de stat, instalarea noilor autoritaţi de partid şi de stat în satul românesc după anul 1948, începuturile şi dezvoltarea transportului privat precum şi utilizarea automobilelor din perioada anilor ‘60-90 la sat” spun organizatorii.

 

Fiat 850
Fiat 850

Retromobil Club România

Înființat în 1998 de 21 de pasionați de vehicule istorice și construit după principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu, Retromobil Club România a devenit o prezență obișnuită de pe scena automobilismului românesc.

Activitatea de peste două decenii a clubului se constituie într-un demers cultural, de instruire a noilor generații cu privire la istoria autovehiculelor iar prin toate evenimentele organizate la scara națională Retromobil Club România își propune încurajarea păstrării în stare optimă a vehiculelor istorice de pe teritoriul național, precum și cultivarea pasiunii de colecționare și restaurare a acestora.

Retromobil Club România este la ora actuală cea mai importantă asociație de profil din țara, fapt ce se datorează minunaților săi membri care fac eforturi considerabile să restaureze și să întrețină vehicule istorice care se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și mondial.La Adunarea Generală a F.I.V.A. – Federation Internationale des Vehicules Anciens (fondata in 1966 la Paris – recunoscută și de UNESCO) care a avut loc la Malaga în Octombrie 2003, Retromobil Club România a fost acceptată cu unanimitate de voturi să facă parte din acest organism internațional, devenind astfel A.N.F. – Autoritatea Națională F.I.V.A.

Având în prezent peste 3.000 de membri care dețin peste 5.000 de vehicule istorice dintre care mai mult de 10% fabricate înainte de 1944, Retromobil Club România este în prezent păstrătorul unei tradiții naționale automobilistice care a început în urmă cu peste 120 de ani când Romania s-a înscris in topul primelor 10 țări din Europa care au introdus retro cars / masini de epocaautomobilul fiind, totodată, cea a șasea țară din lume în care s-au organizat curse de automobile (1904).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele