Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN

0

Nicuşor Dan a anunţat că Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN şi există instrumentele ca acest lucru să poată fi realizat. 

 

„Zona de termoficare. În 2020 am semnat contractul pentru 3,2 milioane euro. În PNRR au fost incluse 200 milioane euro. Am obţinut 320 milioane lei pentru termoficare cu sprijinul Ministerului de Finanţe. În februarie vom lansa licitaţiile. Aveţi aici harta cu avem de făcut. Cu roşu sunt reţelele primare care fac obiectul contractului de 300 milioane cu MFE şi Comisia Europeană.

Mesajul meu pentru companiile de construcţii care lucrează în branşă e că vom fi foarte serioşi.

Îi asigur că nu se va mai întâmpla ca până acum cu Primăria Capitalei întârzieri cu plăţile de 6 luni – un an. Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenţia de a cumpăra ELCEN. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm.

Există disponibilitatea din partea PMB. E nevoie de acordul Consiliul General şi de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul Primăriei Generale.

Preţurile de consum au crescut cu 2,1%

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele