Primăriile își vor recupera banii cheltuiți cu centrele de vaccinare

0

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a anunţat, după o întâlnire avută cu primul-ministru Florin Cîţu, că va fi elaborat un act normativ pentru a asigura returnarea cheltuielilor pe care administraţiile locale le fac cu plata personalului şi cu amenajarea centrele de vaccinare.

“Am apreciat implicarea primului ministru şi elaborarea unui act normativ care răspunde solicitărilor noastre de a asigura predictibilitatea returnării cheltuielilor pe care administraţiile locale pe fac cu plata personalului şi cu cheltuielile legate de amenajarea centrelor de vaccinare. Un lucru pe care la început nu l-am avut reglementat, acum acest lucru este în ordonanţa de urgenţă”, a declarat Emil Boc.

El doreşte ca dozele de vaccin să ajungă în număr suficient pentru a răspunde nevoilor pe care le au administraţiile locale.

“Am discutat câteva nuanţe care vizează procesul de aplicare a vaccinării, speram ca dozele de vaccin să ajungă în număr suficient pentru a răspunde nevoilor pe care administraţiile locale le au. În privinţa asistenţei sociale, am găsit o soluţie bună cu primul ministru, noi am solicitat ca 100% din aceste cheltuieli cu asistenţa socială să fie de la bugetul de stat, s-a convenit ca 90% să vină de la administraţia de stat, 10% de la administraţia locală şi cu implicarea administraţiilor locale în comisiile care decid aceste drepturi de asistenţă socială pentru că noi doar plătim, dar nu avem niciun fel de cuvânt de spus în oferirea acestor drepturi, de a fi siguri că primesc doar aceia care trebuie asistenţă socială şi nu alţii care nu ar trebui să beneficieze de drepturi”, a explicat Boc.

Berarii și-au ales un nou președinte

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele