Primăriile trebuie să monteze dozatoare cu dezinfectant în fiecare scară de bloc, dar nu au de unde să le cumpere

0

O nouă misiune pentru primăriile din țară: să asigure dozatoare cu dezinfectant în fiecare scară de bloc. Problema e că mulţi nu găsesc firme care să poată asigura asemenea cantităţi.

Dezinfecția scărilor de bloc a început de ieri la Cluj-Napoca, fiind igienizate 131 de scari de bloc din peste 5500.

Clujenii pot consulta online programul pentru a vedea când urmează și blocurile lor. Recomandarea autorităților este ca locatarii să încerce să stea 2 ore în casă după aceste acțiuni, pentru a fi eficiente.

Dacă prima parte a mers bine, există probleme în ceea ce privește a doua măsură impusă prin Ordonanța Militară: montarea dozatoarelor de dezinfectant în scări. În momentul de față încă nu s-a găsit o firmă care să livreze peste 5000 de dispozitive.

Mai mult, costul pentru un dozator a crescut considerabil, de la 40 de lei chiar și până la 80. Totuși, pentru că măsura este obligatorie, autoritățile spun că vor rezolva problema săptămâna viitoare.

Pentru dezinfectia blocurilor și a altor spații publice, la care se adaugă și dozatoarele de dezinfectant, Primăria Cluj-Napoca a alocat un buget de 7 milioane de lei.

Citește și Emil Boc și conceptul „walkable city”: Cu mașina trebuie să ai o relație cum ai cu soacra

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele