Emil Boc și conceptul „walkable city”: Cu mașina trebuie să ai o relație cum ai cu soacra

0
Emil Boc si Traian Basescu la Cotroceni
- Reclama -

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a vorbit despre preocupările sale privind tranziția către un oraș inteligent, care să îmbunătățească viața oamenilor, în cadrul conferinței internaționale ,,Set Plan 2019”, dedicată mediului, energiei și schimbărilor climatice, găzduită de Universitatea Politehnică din București.

,,Ținând cont de provocările climatice de la nivel global, consider că toți primarii trebuie să fie verzi, aceasta ar trebui să fie datoria lor, mai ales în UE, de a gândi și de a acționa cu considerație față de mediu și utilizând tehnologia ca instrument pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a precizat edilul, adăugând că, ,,aceasta este, în viziunea mea, definiția unui smart city”.

În ceea ce privește orașul pe care îl administrează, Emil Boc a declarat că încearcă să ,,elaboreze o strategie pentru a diminua poluarea aerului prin utilizarea unor mijloace de transport alternative, precum autobuzele electrice, totodată, utilizând tehnologia pentru a implementa o guvernanță inteligentă în raport cu cetățenii noștri. Asta ar duce la eliminarea consumului de hârtie în administrația publică și la reducerea timpilor de așteptare la ghișee.

Nu în ultimul rând, edilul din Cluj-Napoca a vorbit și despre introducerea conceptului de ,,walkable city”, care se referă la reducerea cât mai mare a utilizării automobilelor pentru deplasare în favoarea mersului pe jos, desigur, ,,prin situarea instituțiilor de interes public la distanțe de maxim 25 minute de mers pe jos și crearea de cât mai multe spații pentru pietoni”.

,,Cu mașina trebuie să ai o relație cum ai cu soacra: o respecți, dar nu o lași să te controleze”, a încheiat Emil Boc pe un ton de glumă.

- Reclama -

Conferința a prilejuit și reuniunea Comisiei ENVE ( mediu, schimbări climatice și energie) a Comitetului European al Regiunilor, care a reunit peste 120 de lideri locali și regionali din Uniunea Europeană, preocupați de problematica de mediu, schimbări climatice, energie și politici spațiale, autoritățile locale și regionale jucând un rol cheie în implementarea politicilor UE din aceste domenii.

Conferința ”Set Plan” și reuninea și reuniunea Comisiei ENVE din București s-au concentrat pe interacțiunea dintre diferite părți interesate cu autoritățile locale și regionale privind căile de urmat pentru o tranziție către energia curată.

Sursa: Calea Europeană

Citeşte şi Clujenii îi pot scrie pe email primarului Boc „lucrurile care îi enervează”

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele