Primarul care l-a înjurat pe românul cu plăcutele celebre #UIE PSD! A fost securist

0

Gică Anghel (57 de ani), viceprimar PSD în Alexandria, a fost ofițer al fostei Securități, care înainte de 1989 a încălcat drepturile omului, a decis Curtea de Apel București la sesizarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității CNSAS, dezvăluie Newsweek.ro

Gică Anghel a ajuns în centrul atenției în vara anului trecut, după ce un român venit din Suedia a condus o mașină cu un număr de înmatriculare jignitor la adresa PSD. Supărat, Anghel a scris pe contul său de Facebook că ”Frustratul ăla cu mașina din Suedia cu nr. ….PSD, întâi să-i dea mă-sii ..ue că i-am crescut salariul sau pensia și mai ales să aibă grijă că chinezii nu fac mici numai din câini.”

Ulterior, pesedistul din Teleorman a șters mesajul.

În sentința din 24 aprilie 2019, atacată deja cu recurs de Anghel, magistrații au constatat că acesta a fost ofițer al fostei Securități, având gradul de locotenent.

Anterior, el lucrase ca muncitor-tâmplar la Întreprinderea de Construcții Montaj Teleorman, iar în anul 1988 a absolvit Școala Militara de Ofițeri Activi din Ministerul de Interne, arma „INFORMAȚII”, specializarea Contrainformații militare, fiind repartizat, începând cu data de 1 septembrie 1988, la U.M. Turnu Măgurele.

Citește și Tudorel Toader, huiduit la sediul Ministerului Justiției: M*uie PSD!

Potrivit Newsweek.ro, CNSAS a descoperit că, în calitate de lucrător al Securității, Anghel a încălcat drepturile omului în două cazuri de militari:

B.M. – supravegheat informativ în urma semnalării că „/…/ are manifestări de nemulțumire datorită nerezolvării unor probleme personale, dar că generalizează aceste nemulțumiri făcând afirmații cu conținut denigrator la adresa condițiilor social-politice și economice din țara noastră, fiind semnalat cu comentarii negative la adresa conducerii superioare de partid și de stat.”;

D.I. – supravegheat informativ motivat de faptul că „/…/, în discuțiile purtate cu doi cetățeni din (…) a exprimat totala nemulțumire legată de faptul că a plătit 2.000 lei energia electrică, a adus unele injurii grosolane la adresa organului puterii de stat ce elaborează legile”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele