Primele cadre medicale din București care primesc locuință de serviciu din partea statului

0
locuinte serviciu

Din fericire, campania electorală are și efecte secundare pozitive asupra votanților. Întâmplător sau nu, mai marii tății, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea și gospodarul șef al Bucureștiului, Gabriela Firea, au înmânat cheile primelor locuințe de serviciu cadrelor medicale care lucrează în spitalele administrate de Primăria Capitalei. Minunea s-a desfășurat joi, în cadrul unei ceremonii (cum altfel…) la Spitalul Colţea, informează Agerpres.

Gabriela Firea a precizat că, până în prezent, Municipalitatea a achiziţionat 177 de apartamente cu trei camere, două camere sau garsoniere, dar că programul prevede un total de 600 de apartamente, pentru care este estimat un necesar de 20 de milioane de lei. Locuinţele de serviciu au chirii cuprinse între 97 şi 110 lei, acestea fiind situate în patru zone din Capitală (Greenfield, Obor, în sectorul 5 şi în sectorul 6).

Citește și: Vrancea s-a zgudit iarăși

Într-o declaraţie de presă anterioară, primarul general a subliniat că Municipalitatea nu putea face achiziţiile în urma unor negocieri directe cu dezvoltatorii, ci doar în baza ofertelor depuse, ţinând cont de criterii precum preţul, calitatea sau accesul la mijloace de transport în comun.

“Pentru Guvernul României, sănătatea reprezintă o prioritate. Dacă primul nostru obiectiv a fost să mărim salariile cadrelor medicale, să mărim salariile medicilor, pentru ca să rămână în România, să nu mai profeseze această meserie valoroasă în alte ţări şi să dorească să rămână acasă, acest lucru trebuie dublat şi de alte măsuri. Atât construirea de spitale, modernizarea şi reabilitarea spitalelor, dar şi dotarea cu aparatură”, a afirmat Dăncilă.

În octombrie vor fi demarate noi achiziții.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele