Ucraina înfiinţează o comisie de evaluare a pagubelor

0

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind înfiinţarea unei comisii de evaluare a pagubelor provocate de agresiunea Rusiei, transmite The Kiev Independent.

Scopul comisiei este „de a asigura compensarea integrală a pagubelor cauzate Ucrainei şi formarea măsurilor pentru reconstrucţia postbelică a statului”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în ultimul său mesaj postat pe reţelele de socializare, că bombardarea mai multor regiuni şi activitatea subversivă la graniţă sunt o încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul Ucrainei.

”Cea de-a 83-a zi a apărării noastre a început cu o combinaţie destul de puternică de lovituri ruseşti asupra Ucrainei. Bombardarea cu rachete a regiunii Liov, a regiunii Sumî, a regiunii Cernihiv. Lovituri aeriene în regiunea Lugansk. Activităţi specifice de sabotaj în zonele de frontieră ale Ucrainei”, afirmă Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Preşedintele susţine că ”este un fel de încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul ţării”.

”Ei nu pot demonstra succesul cu acţiuni militare generale în zonele în care încearcă să avanseze. Aşa că încearcă să demonstreze succesul prin intermediul rachetelor lor şi al altor activităţi. De asemenea, fără niciun rezultat. Aceste lovituri, la fel ca multe altele anterioare, nu schimbă nimic în mod radical. Mai ales că măsurile noastre de apărare aeriană şi antisabotaj devin tot mai puternice”, a mai afirmat Zelenski.

Războiul se va încheia până la sfârșitul anului, susține șeful serviciilor secrete militare din Ucraina

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele