Războiul se va încheia până la sfârșitul anului, susține șeful serviciilor secrete militare din Ucraina

1

Kiril Budanov a declarat că este în Rusia este în desfășurare o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin, care este grav bolnav.

Același general-maior ucrainean prezice că țara sa va recupera Crimeea și Donbasul. Budanov a declarat, într-un interviu pentru Sky News, că războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august și se va încheia până la sfârșitul anului. Este cea mai precisă și optimistă predicție făcută până acum de un oficial ucrainean de rang înalt. Tot Kiril Budanov a prezis corect și când va avea loc invazia rusă, atunci când alți membri din guvernul său erau sceptici încă.

Șeful serviciilor secrete militare a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Putin este deja în desfășurare în Rusia, iar liderul rus are cancer.

Amintim, Budanov conduce agenția de informații militare a țării sale la doar 36 de ani și vorbește extrem de precis, arată puține emoții și în timpul interviului a zâmbit doar o singură dată, în timp ce spunea: „Sunt optimist”, în engleză.

Punctul de ruptură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor active de luptă se vor fi încheiat până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, vom reînnoi puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbass și Crimeea”, a spus acesta.

Strategia rușilor nu s-a schimbat în ciuda deplasării sale spre est, spune el, iar Rusia suferă pierderi uriașe. Budanov nu a vrut însă să se pronunțe asupra victimelor ucrainene.

În fine, el a mai spus că nu este surprins de eșecurile Rusiei în război:

Știm totul despre inamicul nostru. Știm despre planurile lor aproape în momentul în care sunt făcute. Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Se tem de agresiunea sa. Ne luptăm cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusească foarte mediatizată este un mit. Nu este atât de puternică. Este o hoardă de oameni cu arme”, a încheiat șeful serviciilor secrete militare ucrainene.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele