Prinţul Charles, vizită oficială în țara noastră

0
- Reclama -

Prințul de Wales se află de astăzi în  vizita oficială în România.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat într-un interviu acordat Agerpres, partener unic al evenimentului,  că vizita Prințului Charles reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări: „Aceasta va fi a doua vizită oficială a Alteței Sale, dar nu este străin de România. Face frecvent vizite private aici. Este un mare prieten și admirator al României, are o fundație aici, care susține prezervarea arhitecturii tradiționale și dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale, spre exemplu”.

Prințul Charles va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu, dar și cu organizații care lucrează în domenii variate.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, pe Prințul Charles la Palatul Cotroceni și că temele de discuție vor viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România. Șeful statului îi va conferi Prințului Charles „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Vizita oficială a Prințului Charles în România se încheie vineri.

- Reclama -

 

sursa foto: mirror.co.uk

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele