Vlad Voiculescu și o fostă șefă de la Administrația Spitalelor pun presiune pe Gabriela Firea

0
Vlad-Voiculescu

Vlad Voiculescu le cere viitorului premier și noului ministru al Sănătății să trimită Corpul de Control al Premierului și Corpul de Control al Ministrului Sănătății la instituțiile asupra cărora planează suspiciuni, mai ales la ASSMB și Spitalele Gomoiu, Foișor și Sfânta Maria.

La afirmația Gabrielei Firea care susține că documentele ”nu pot dispărea peste noapte”, Voiculescu amintește despre plângerea penală pe care un angajat voia să o facă la DNA cu privire la achiziții supraevaluate:

”Dar plângerea penală către DNA unde este, doamna primar? Cum s-a făcut pierdută până când doamna pe care ați dat-o afară să o facă publică? Dar cu raportul Corpului de Control al Primului Ministru ce s-a întâmplat, doamna primar? Unde a fost până să aflăm de la Libertatea că vă cerea să recuperați un prejudiciu? Ne spuneți că nu se pot face pierdute documente când tocmai asta pare că s-a petrecut?”, a mai scris Voiculescu.

Voiculescu vorbește și despre vânătoarea pornită de Firea pe urmele angajaților care îndrăznesc să declare că la Primăria Capitalei sau ASSMB ”se fac pierdute documente”:

”Doamna Firea amenință că ia în considerare să îi dea în judecată pe toți cei care ar îndrăzni să spună că la PMB/ASSMB se fac pierdute documente, dar nu se mulțumește cu atât. Doamna Firea spune că astfel de acuzații ating “întreg personalul din unitățile medicale ale Municipalități. Oare ce treabă au, doamnă primar, medicii, asistentele, infirmierele, fochiștii și toți ceilalți cu dispariția documentelor? De unde până unde? “Nu mai dați în medici!” ni se spunea și acum 4 ani nouă, celor care spuneam că spitalele din România nu sunt capabile să salveze tinerii de la Colectiv. N-aveau atunci și nu au nici acum nicio treabă medicii, asistentele, și toți oamenii care își fac cinstit treaba cu minciunile și cu măgăriile pesediștilor, doamna primar!”, a mai transmis Vlad Voiculescu.

Citește și Pintea, presiuni Staliniste asupra reprezentantelor „Dăruieşte Viaţa”

Acesta cere DNA să se autosesizeze în urma tuturor informațiilor care au apărut în spațiul public cu privire la acest subiect, în ultima săptămână:

”Doamnelor, domnilor procurori, există un raport al Corpului de Control al Primului Ministru care trebuia să ajungă de mult la dumneavoastră. S-a pierdut puțin pe drum, vă spune doamna primar general pe unde și de ce. Știe dânsa”, a conchis candidatul PLUS.

Ce a spus Lavinia Coţofană, concediată de Primăria condusă de Gabriela Firea

Fostul director juridic al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Lavinia Coţofană, a declarat că neregulile privind decontarea unor lucrări supraevaluate sau inexistente la Spitalul „Victor Gomoiu” din Bucureşti au început în mandatul fostului primar Sorin Oprescu, dar au fost „perpetuate” în mandatul actualului primar general, Gabriela Firea, care nu a denunţat contractul.

„În mandatul doamnei Firea s-au plătit WC-uri de 230 de lei cu 3.500 de lei plus TVA. În mandatul doamnei Firea au fost acceptate uşi pentru sălile de operaţie cu preţ de trei-patru ori mai mare, care nu respectă normele DSP”, a afirmat vineri seara, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Lavinia Coțofană, concediată între timp din funcția pe care o ocupa la ASSMB, reclamă că după ce au apărut în spațiul public informații despre posibile fraude la spitalul Victor Gomoiu, unde aripa nouă a clădirii ar fi fost construită la prețuri exorbitante, biroul ei ar fi fost sigilat și laptopul ridicat, iar experții care evaluau cazul nu au mai fost plătiți, probabil pentru a-i face să plece.

Lavinia Coțofană a explicat la Digi24 că a preluat dosarul „Victor Gomoiu” la 1 mai 2019, când a fost numită director al Direcției Juridice, fiind adusă la ASSMB special ca să se ocupe de acest dosar. ASSMB fusese dată în judecată de către constructorul care a realizat spitalul Gomoiu și care cerea sume suplimentare pentru lucrări. Odată cu apariția acestui litigiu, ASSMB a angajați doi experți care au început să se ocupe de dosar.

„Am constatat, vă spun direct, fapte penale. Adică: decontări de lucrări inexistente, supraevaluări, faptul că la fața locului se regăseau aparaturi de capacitate mult mai mică decât cea plătită. Am vorbit cu conducerea instituției, spunând că sunt fapte penale și că suntem obligați să sesizăm Parchetul. La un moment dat, am aflat și de existența unui raport al Corpului de control al premierului Tudose, act care nu mi-a fost prezentat de către angajații ASSMB, deși eu îi reprezentam în litigiu”, a relatat Lavinia Coțofană la Digi24. Raportul – văzut în cele din urmă de Lavinia Coțofană – constata aceleași nereguli observate de ea și de experții angajați. Din raport – întocmit în 2017 – rezultă că și fostul premier Tudose a sesizat Parchetul.

„Recepţia şi atestările că în teren se află respectivele lucrări au fost făcute în mandatul doamnei primar Firea. (…) Neregulile au început în vechiul mandat (al lui Sorin Oprescu – n.r.), dar neregulile au fost perpetuate şi banii au fost decontaţi în mandatul doamnei Firea, care la momentul la care a constatat concluziile Raportului Corpului de Control al premierului Tudose trebuia să ia măsurile prevăzute de lege. Deci, contractul acesta se puteau face lucruri. Un contract oneros, un contract prin care este înşelată instituţia publică, nu eşti obligat să-l execuţi. În mandatul doamnei Firea s-au decontat lucrări care nu există, s-au decontat aparaturi de capacitate mult mai mare decât cele efectiv în teren”, acuză Lavinia Coţofană.

Ea a spus că toate paturile copiilor internaţi la „Victor Gomoiu” au 150 de cm, ceea ce este „ilogic”, având în vedere că în vremurile de azi există copii care la 12 ani au 1,70-1,80 metri înălţime.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele