Probleme in ”SRI-ul” Ungariei: șeful serviciului a demisionat

0

Șeful Serviciului de Informații din Ungaria, generalul-maior Zsolt Bunford, a demisionat din funcție, transmite publicația HVG. El și-a depus demisia, dar publicația locală notează că plecarea vine pe fondul nemulțumirii față de prestația serviciului.

 

Chiar cu o zi înainte de izbucnirea războiului, Viktor Orbán fusese informat de serviciul de informații că nu va fi niciun război.

Locul vacant va fi luat de Krisztián Oláh, actualul director general adjunct de operațiuni al Oficiului pentru Protecția Constituției.

Vezi și Viktor Orban anunță plafonarea de lungă durată a prețurilor în Ungaria

În noul guvern Orban, conducerea serviciilor secrete a trecut din subordinea ministrului de Externe Peter Szijjarto în subordinea lui Antal Rogán, dar șefii serviciilor aparțin direct secretarului de stat Károly Papp.

Orban vrea arată

Victor Orban a declarat că „realitățile militare” se arată încet în Ucraina, că țara pierde mulți soldați în fiecare zi și că, deși frontul pare încă departe de Ungaria, situația s-ar putea schimba.

Premierul care vrea iLiberalitate a amintit faptul că Ungaria, ca aliat al NATO, ar trebui să rămână în afara războiului.

Totuși, premierul ”semi-dictator” spune că „Trebuie să pornim motoarele și să accelerăm programul nostru de dezvoltare a apărării”.

Pe de altă parte, Orban face jocuri duble și pe cel de mediator cu președintele criminal Putin.

Mai mult, iar politicienii controlați de domnia sa l-au catalogat pe Președintele Zelenski  cu ”probleme psihice”.

Ministrul ungar de externe Szijjarto Peter l-a susținut pe președintele Parlamentului, Laszlo Kever, care a declarat recent că liderul ucrainean Volodimir Zelenski are „probleme psihice”,

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele