Procesul lui Oprescu, amânat

1
oprescu_cu catuse primar bucuresti dna

Curtea de Apel București a decis ca procesul de corupție în care este protagonist fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, să se reia de la ultimul termen. Cei doi magistrați au cerut ca în componența completului de judecată să între și al treilea magistrat.

 

Din completul de trei judecători fac parte judecătorii: Daniela Panioglu, Nadia Gălățanu și Claudia Jderu, cea din urmă fiind desemnată recent.

Procesul lui Oprescu drenează de ani buni

La anteriorul termen din proces, un procuror al Direcției Naționale Anticorupție a cerut majorarea pedepselor date în dosarul de corupție al fostului edil al Capitalei Sorin Oprescu. Mai precis, magistratul a solicitat ca instanța care va da decizia finală, Curtea de Apel București, să se orienteze spre o pedeapsă maximă prevăzută de lege în cazul acuzațiilor imputate lui Oprescu – luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracțional organizat.

Potrivit specialiștilor în justiție consultați de G4Media.ro, după calcule, acest lucru ar putea însemna peste 15 ani de închisoare.

În replică, avocatul fostului primar a cerut achitarea clientului său.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Sorin Oprescu a declarat că nu a încălcat niciodată legea. „O spun fără falsă modestie, în viața mea am facut bine pentru oameni. (…) Toate acuzațiile care mi s-au adus sunt facute pe vorbele unui om care a comis aceasta delațiune pentru a-și obține o pedeapsă mai mica. (…) De-a lungul mandatului de primar general am avut 462 de plângeri penale, toate sunt incheiate cu NUP. N-am încălcat niciodată legea. Am aproape 50 de ani de muncă. Nu am trecut de bariera pe care mi-a dat o educația. Va rog să țineți seamă că, totuși, am fost și încă mai sunt chirurg, am fost primar general, senator și nu in ultimul rand am o pregatirs academica de ani de zile. Si nu mi s-a reproșat niciodată nici ca mi-a lipsit vreun ban, profesionalismul, că aă fi fost un nemernic care a încălcat legea și am incercat să mă ascund.” a subliniat fostul primar.

Fostul primar Sorin Oprescu a fost condamnat pe 13 mai 2020 la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele