Producătorul român de polistiren și mortare uscate Verotherm demarează primul proiect green pentru câștigarea independenței energetice și reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Andreea Burghelea

Pe fondul crizei energetice, Verotherm lansează primul proiect green, cu scopul de a-și câștiga independența energetică și de a reduce emisiile de dioxid de carbon, contribuind astfel la reducerea costurilor și la creșterea calității aerului pentru locuitorii din zonă, printr-o abordare conștientă a mediului înconjuător.

Ambele faze ale acestui proiect vor fi finalizate în următoarea perioadă și vor cuprinde 420 de panouri fotovoltaice cu o capacitate instalată de 150kw și o stație dublă de încarcare rapidă pentru mașini electrice și plug-in hibrid de 22 kw, investiția totală ridicându-se la 155.000 euro.

Vicențiu Mocanu, General Manager Verotherm România – „Criza energetică, precum și impactul emisiilor de dioxid de carbon asupra mediului înconjurător reprezintă o preocupare majoră pentru noi și ne dorim să ne îndreptăm treptat spre o filosofie eco-friendly, pentru un business cu adevărat sustenabil. Încă din anul 2020 am început să lucrăm cu specialiști în domeniu pentru dezvoltarea acestui proiect, care presupune utilizarea energiei regenerabile, cu scopul de a crea un mecanism de independență energetică pentru fabrica noastră. Proiectul depus pentru programul Electric-up demarat de Ministerul Energiei a fost aprobat în 2021 și va fi implementat în curând, noi începând deja în primă fază implementarea investiției proprii în panouri foto voltaice. Ne propunem, astfel, să obținem energie electrică pentru consum propriu și să stocăm energia neconsumată în baterii pentru menținerea în funcțiune a consumatorilor vitali.”

Beneficiile folosirii energiei regenerabile în activitatea de bază Verotherm se vor traduce astfel în costuri reduse, protecția mediului precum și câștigarea în mod treptat a independenței energetice.

În termeni tehnici, sistemul cuprinde un invertor hibrid dual, un invertor on grid, acumulatori pentru stocarea energiei din producția proprie, panouri fotovoltaice, aparatură de ultimă generație, precum și o stație dublă de încarcare rapidă pentru mașini electrice și hibrid plug-in.

Citeste si...  Numărul de abonamente 5G va depăşi pragul de 1 miliard în 2022

Stația de încărcare pentru mașini electrice și hibrid plug-in pusă în mod gratuit la dispoziția comunității, va fi amplasată într-o zonă marcată și semnalizată corespunzător, fiind ușor accesibilă, indiferent de oră sau zi. Aceasta va aduce și o facilitate pentru persoanele cu dizabilități, care vor avea posibilitatea de a-și regla nivelul cablurilor de încărcare. Fiind o stație de tip fast charge, automobilele se vor putea încarca în mai puțin de 35 de minute de la 20% la 80 %.

În obiectivele de business ale companiei Verotherm pentru anul în curs se află și achiziționarea de noi utilaje de ultimă generație pentru producerea unui nou tip de polistiren, precum și creșterea parcului auto propriu. În acest sens, compania a bugetat o investiție de aproximativ 900.000 de Euro.

Verotherm a înregistrat anul trecut venituri totale de 10 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 250% față de anul precedent și a vândut peste 300.000 mc de polistiren. Obiectivele de business pentru anul în curs vizează o creștere a vânzărilor cu 35%.

Despre Verotherm

VeroTherm este o companie cu capital 100% românesc, înființată în 1998 la Râmnicu Vâlcea. În 2007, societatea a devenit franchisa LEM’S pentru marele brand de mobilă LEMET. Din anul 2015, VeroTherm produce și comercializează polistiren și mortare uscate sub sigla proprie VeroTherm precum și private lebel. VeroTherm deține facilitățile de producție în Râmnicu Vâlcea: o hală de peste 8000 mp, unde își desfășoară activitatea cele 2 fabrici de producție, precum și parc auto propriu.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *