Profesorii ameninţă că intră în grevă în ziua Bacalaureatului

0

În ziua Bacalaureatului ar putea fi proteste. Potrivit Digi24, în Sectorul 6 din Capitală, elevii ar fi fost anunţaţi să nu vină la şcoală, pentru că profesorii protestează în semn de nemulţumire faţă de noua lege a salarizării.

„Nemulţumirile sunt foarte multe, dar ca să rezumăm: nerespectarea programului de guvernare. Ştiţi că noi trebuia să primim 20% de la 1 iulie şi 30% de la 1 ianuarie şi acest lucru nu s-a respectat de actualul guvern. (…)

Noi tot timpul ne-am gândit la alţii. Ce fac copiii, ce fac părinţii, ce se întâmplă cu Bacul. Nu este vina noastră. E vina celor care nu ne plătesc. Pe ei să-i întrebaţi ce se întâmplă cu Bacul. Ce o să se întâmple cu Bacul? Se va amâna. Nu rămâne nimeni fără Bac.

Dacă era o calamitate sau un război, ce se întâmpla? Învăţământul românesc intră în război”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Sector 6, Gheorghe Radu Pisică, pentru Digi24.

Cu toate acestea, oficialii Ministerului Educaţiei spun că examenul de Bacalaureat se va desfăşura normal, iar şefii Inspectoratului Şcolar transmit că nu au fost notificaţi că ar urma o grevă.

„Eu îi rog pe toţi părinţii să-şi trimită copiii la şcoală, rog toate cadrele didactice care sunt implicate în activităţile didactice să-şi desfăşoare aceste activităţi didactice, iar examenul de Bacalaureat, proba de competenţe digitale, de asemeni, se va desfăşura în condiţii normale”, a declarat ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, pentru Digi24.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele