Iohannis/Starea de Urgență: angajări fără concurs, plafonarea prețurilor

0
klaus-iohannis
- Reclama -

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în structurile MAI, în unităţile sanitare şi în serviciile de asistenţă socială poate fi angajat personal suplimentar fără concurs.

„Am dispus ca în structurile MAI, în unităţile sanitare, serviciile de asistenţă socială să se poată angaja fără concurs personalul necesar pentru a suplimenta nevoile medicale apărute. De asemenea, am dispus asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea de materiale, medicamente şi echipamente în perioada pandemiei prin procedura de achiziţie directă”, a spus Președintele.

Președintele spune că este mai important să salvam vieți, decât ideea de libertăți fundamentale neîngrădite.

„Pandemia cauzată de infecţia cu noul coronavirus nu poate fi stopată decât prin măsuri excepţionale care au dovedit că au efecte pozitive în ţările grav afectate de evoluţia virusului. Aceste măsuri vizează sănătatea publică, domenii sociale şi economice, dar vizează deopotrivă şi îngrădirea exercitării unor drepturi şi libertăţi fundamentale. Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limite, aceasta este singura cale prin care salvăm vieţile celor dragi nouă, vieţile celor de lângă noi. Este extrem de important ca oamenii să fie corect informaţi şi de aceea vreau să spun românilor ce înseamnă instituirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, potrivit decretului pe care l-am semnat”, a afirmat preşedintele.

El a spus că şcolile vor fi închise pentru protejarea copiilor, elevilor şi studenţilor şi activitatea din învăţământul preuniversitar şi universitar se suspendă pe perioada situaţiei de urgenţă.

- Reclama -

„Este foarte important să limităm povara financiară asupra cetăţenilor în aceste momente grele, astfel, pe perioada stării de urgenţă, dacă va fi nevoie, se pot plafona preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate şi la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energie electrică şi termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanţi, în limita preţului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgenţă„, a spus Iohannis.

El a mai spus că serviciile medicale pentru combaterea coronavirusului se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României şi se suportă din bugetul Ministerului Sănătăţii.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele