Profesorii care nu s-au vaccinat şi nici nu se testează nu vor mai veni la şcoală când incidenţa îmbolnăvirilor crește

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că profesorii care nu s-au vaccinat şi nici nu se testează împotriva COVID-19, nu vor mai veni la şcoală atunci când incidenţa îmbolnăvirilor de Covid-19 trece de şase la mie.

 

Cîmpeanu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că toate cadrele didactice au acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de şase la mie.

“Este vorba de acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de şase la mie, iar peste pragul de şase la mie, pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, precum şi pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală şi nici nu s-au vaccinat, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, trei zile. Dacă nici nu s-au vaccinat, dacă nici nu doresc să fie testaţi, testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea sigur şi testare în regim privat, doar că nu avem în vedere decontare acestor cheltuieli atâta vreme cât există posibilitatea de testare prin Direcţiile de Sănătate Publică, sigur că în această situaţie va trebui să nu mai oferim avantajul posibilităţii de predare fizică acelor colegi”, a transmis ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă aceştia vor fi concediaţi, Cîmpeanu a răspuns: “Nu concediaţi, până la coborârea ratei de infectare la şase la mie să se odihnească puţin”.

Coronavirus: 312 cazuri noi de persoane infectate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele