Programul de Revelion de la TVR o duce pe Doina Gradea aproape de demitere

0

După un program sub limita bunului simț, dar și a sub ștacheta bunului simț, Doina Gradea, fost PRO TV-istă și actuală șefă a televiziunii publice este foarte aproape de demitere. Pentru moment există poziții publice care condamnă calea aleasă de TVR din partea Dornei Rusu, membru CNA și a deputatului USR și președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaților, Iulian Bulai.

 

Trebuie amintit că Doina Gradea îi cunoaște pe cei din ”Vacanța Mare” de pe când colaborau în PRO TV-ul lui Adrian Sârbu.

Dorna Rusu spune că TVR a încălcat atât ”legile bunului simț” cât și legislația audiovizualului

Dorna Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, anunță, într-un comunicat, că s-a autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, acuzând postul public de televiziune că a încălcat atât ”legile bunului simț” cât și legislația audiovizualului.

Dorina Rusu susține că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, a luat în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar a instigat la nerespectarea lor

Potrivit paginademedia.ro, TVR a intrat în acest an în Top 5 al celor mai urmărite televiziuni cu programul de revelion, fiind urmărită de peste 500 de mii de persoane, cu un rating de 2,9%.

Programele difuzate de Revelion de televiziunea publică:

Vedeta populara (22.00), Vacanța Mare (23.00), Un revelion de tot râsul (00.45)
Dorina Rusu este membru CNA din 2015, fiind propusă de președintele Klaus Iohannis.

Comunicatul Dornei Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului

”În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului.

M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedinţă a CNA.

Citește și Sindicaliștii TVR cer Parlamentului demiterea conducerii Gradea

Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică.”

Bulai: așa cum Firea, Olguța și Dăncilă au plecat, trebuie să plece și Doina Gradea

Iulian Bulai afirmă că șefa TVR, Doina Gradea, trebuie să plece din funcție, după programul plin de bășcălie pe tema covid pe care postul național de televiziune l-a difuzat în noaptea de Revelion. Bulai a remarcat că Guvernul a alocat mass-mediei, pe parcursul 2020, suma de 40 de milioane de euro tocmai pentru a promova măsurile anti-covid dispuse de autorități, iar programul de Revelion de la TVR „nu se putea mai contraproductiv”. Deputatul USR a scris pe pagina de Facebook că-i va convoca pe reprezentanții CNA pentru a oferi un punct de vedere în privința acestei situații și că, „așa cum Firea, Olguța și Dăncilă au plecat, trebuie să plece și Doina Gradea și să ia cu ea partenerii PSD care au mai rămas acolo”.

„În ultimele 7 luni Guvernul României a dat redacțiilor de presă private aproximativ 40 mil €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficiența acestei măsuri. Acum 2 zile, pe banii noștri, TVR1 a avut de revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială.

Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirațiilor. Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiți dezinformare pe bani publici la televiziunea publică în plină pandemie. În prime time. De revelion. Adică sabotezi măsurile împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți. Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații. Firea, Olguța și Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo. Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia”, a scris Bulai pe pagina sa de Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele