Sindicaliștii TVR cer Parlamentului demiterea conducerii Gradea

0

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită din nou Parlamentului demiterea de urgenţă a administraţiei condusă de Doina Gradea, preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, pentru că li s-a ascuns salariaţilor faptul că un invitat la emisiunea „Vreau să fiu sănătos” a fost depistat cu coronavirus.

 

„Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a aflat cu stupoare informaţiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care administraţia condusă de Doina Gradea, preşedinte director general al Societăţii Române de Televiziune, a ascuns salariaţilor săi faptul că un invitat la emisiunea ‘Vreau să fiu sănătos’ a fost depistat cu coronavirus! Este incredibil cum angajaţii TVR, care îşi pun viaţa în pericol în orice clipă relatând despre această boală ucigaşă, extinsă la nivel mondial, ca să informeze populaţia în scopul prevenţiei, nu sunt informaţi şi avertizaţi. Ba, mai mult, le sunt ascunse aceste informaţii tocmai de cei care ar trebui să-i protejeze. Este halucinant că aceia care conduc TVR află în urmă cu câteva zile că un invitat la o emisiune este posibil să fie infectat, având în vedere că soţiei sale i se confirmase testul, şi nu suflă o vorbă angajaţilor TVR pentru a-i pune în gardă. Şi nici măcar în ultimul ceas, după ce s-a confirmat oficial că respectivul invitat este infectat cu coronavirus. De ce a ales Doina Gradea să ţină secret această informaţie vitală pentru sănătatea propriilor angajaţi, este o întrebare la care aceasta trebuie să răspundă urgent în faţa instituţiilor abilitate”, afirmă MediaSind.

Totodată, sindicaliştii cer instituţiilor abilitate să sancţioneze persoanele vinovate de ascunderea adevărului, iar Ministerului Sănătăţii să intervină de urgenţă, având în vedere că televiziunea publică este o instituţie strategică.

„Având în vedere secretomania de care a dat dovadă şefa TVR, precum şi încercările de a ascunde aceste informaţii grave, MediaSind solicită Parlamentului demiterea de urgenţă a administraţiei Gradea. În acelaşi timp, solicităm instituţiilor abilitate să reacţioneze de urgenţă pentru a proteja sănătatea angajaţilor TVR şi a familiilor acestora şi să sancţioneze drastic persoanele care se fac vinovate de ascunderea adevărului. Până la luarea măsurilor necesare izolării tuturor persoanelor expuse, solicităm Ministerului Sănătăţii să intervină de urgenţă, având în vedere că televiziunea publică este o instituţie strategică, iar în astfel de momente este nevoie de responsabilitate”, se menţionează în comunicatul MediaSind.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele