Proiect: Firmele vor putea acorda al 13-lea și chiar al 14-lea salariu, sumele deducându-se din impozitul pe profit | DOCUMENTE

0

Angajatorii, afectați de o criză acută a forței de muncă, vor putea fideliza/aprecia angajații merituoși prin acordarea unui al 13-lea și chiar al 14-lea salariu, deductibil din impozitul pe profit, arată un proiect de lege inițiat de 30 de parlamentari PNL.

Beneficiarii acestei propuneri ar urma să fie cele aproximativ 3,7 milioane de salariați care activează în mediul privat – motorul economiei românești și „are parte de o susținere timidă din partea statului român”, menționează inițiatorii.

Potrivit proiectului, cel de-al 13-lea și cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societățile care înregistrează profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat.

„Aceste cheltuieli nu trebuie să depășească 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri”, precizează inițiatorii.

Măsura acordării acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicată de către firmele aflate în procedură de insolvență, faliment sau reorganizare.

Cele două salarii suplimentare ar trebui acordate de către firme astfel: cel de-al 13-lea salariu se va acorda între zilele de 15 și 30 decembrie ale anului în curs, iar cel de-al 14-lea se va acorda în perioada 15-30 iunie a anului următor.

DOCUMENTE:
Expunerea de Motive a proiectului legislativ poate fi descărcată de AICI
Proiectul de lege privind acordarea de salarii suplimentare poate fi descărcat de AICI

Sursa: Revista Patronatelor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele