Proiectul Legii resurselor hidrominerale va fi revizuit

0
resurse-hidrominerale
- Reclama -

Ministerul Economiei a retras proiectul Legii resurselor hidrominerale pentru a fi revizuit, potrivit anunțului făcut astăzi de ministrul Gheorghe Șimon în cadrul lucrărilor Comisiei economice, industrii și servicii din Senat.

Gheorghe Șimon a precizat că modificările vizează aspecte ce țin de calitate și cantitatea vândută.

„Avem două interese mari. În primul rând dorim să nu se facă fraudă la tot ce înseamnă apă îmbuteliată, că de aceasta vorbim, ce o găsesc la raft. Nu putem merge acasă la cetățeanul care își ia apa din fântână, că și aia e apă minerală în final, și aceea e apă potabilă. Dar tot ce este îmbuteliat și este pe raft vreau să știu de unde vine, ce conține apa respectivă și câte sticle s-au îmbuteliat”, a spus Gheorghe Șimon, potrivit Agerpres.

 

Citește și: Lucind în Facebook, Iulian Enache: E bine că avem discuţiile astea, că noi, ca societate, n-am avut niciodată dezbateri

- Reclama -

 

Demnitarul a mai declarat că pe lângă acest proiect,  în sesiunea următoare din Parlament vor mai ajunge alte două proiecte, respectiv Legea mineritului și cea a redevențelor.

De asemenea, ministrul Economiei a afirmat că există intenția de a fi realizată o investiție la nivelul Societății Naționale a Apelor Minerale (SNAM) în cinci fabrici de îmbuteliere a apei.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele