Proiectul pilot Educație financiară pentru liceeni debutează la Colegiul Național Mihai Viteazu

0

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), cu sprijinul Alpha Bank România, Mastercard și PayU România lansează Proiectul pilot și cartea Educație Financiară pentru liceu.

Proiectul se va derula până la sfârșitul acestui an școlar în licee din București, Botoșani, Alba Iulia, Craiova și Drobeta Turnu Severin. Elevii din cadrul liceelor înscrise în proiect vor aprofunda cunoștințele de educație financiară cu ajutorul manualului gratuit pus la dispoziție de APPE.

Manualul de educație financiară pentru liceu este un instrument util ce dezvăluie tinerilor noțiuni de bază despre Banca Naționala a României, sistemul bancar românesc, economisire, creditare, instrumente de plată, internet banking, carduri, comerț electronic, buget, drepturile consumatorului de produse și servicii financiare.

Proiectul pilot Educatie Financiară pentru liceu reprezintă o nouă etapă a Proiectului de implementare a Educației financiare ca disciplină opțională derulat de APPE, care își propune să implice cadrele didactice, copiii şi părinţii acestora în activităţi de educaţie financiară, să contureze o imagine asupra modului în care banii sunt percepuţi, cheltuiţi, economisiţi, împrumutaţi, investiţi în societatea de azi, concomitent cu dobândirea unor abilităţi de gestionare a banilor și asigurarea unei stabilități financiare personale. În cei șase ani de derulare, s-au înscris în proiect peste 400.000 de elevi şi dascăli din București și din cele 41 de județe ale tarii.

“Educația financiară este esențială unei societăți moderne și sănătoase, fiind la fel de importantă precum cei 7 ani de acasă. Ca lideri în industria globală de plăți, am simțit că este de datoria noastră să ne alăturam demersului inițiat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație. Așadar, pentru a contribui la consolidarea unui limbaj financiar, pe înțelesul tuturor, dar și la sănătatea financiară a generațiilor viitoare, Mastercard a oferit informații fundamentale despre instrumentele noastre preferate de plată, cardurile. Ne bucurăm să facem parte din acest proiect și sperăm să vedem tot mai multe inițiative de acest fel”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație este membru afiliat OECD. Pe termen lung, APPE își propune ca prin proiectele sale să contribuie la formarea unui comportment rațional pentru viitorul consumator de produse și servicii bancare: un consumator responsabil, informat și avizat.

Image by engin akyurt from Pixabay

Cititi si Studiu: Românii nu văd cu ochi buni educația financiară, doar 1% ar apela la un specialist

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele