Propunere: Referendumul pentru redefinirea familiei, pe 10 iunie

0
- Reclama -

Posibil referendum pe 10 iunie. Este propunerea făcută joi de Florin Iordache, deputat PSD, în legătură cu redefinirea familiei. Atunci ar urma să aibă loc referendumul susţinut de Coaliţia pentru Familie. Acesta cere modificarea Constituţiei, care să precizeze  că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie.

PSD a înaintat așadar o dată pentru acest referendum. Deputatul Florin Iordache a spus că este posibil ca românii să fie chemați să se exprime cu privire la acest subiect în perioada 10-17 iunie. Totul depinde însă de legea referendumului. Astăzi, CCR a respins seseizarea privind proiectul de modificare a Legii referendumului.

USR anunţa pe 4 aprilie că, împreună cu PNL şi PMP, va sesiza, din nou, CCR cu privire la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Citeşte şi Mihai Tudose, despre autonomia Ținutului Secuiesc: Am ajuns să facem referendum pentru a vedea dacă un copil îi cumpără lui mă-sa, de 8 martie, ruj sau o spumă de bărbierit

În opinia USR, PSD manipulează opinia publică şi foloseşte pretex iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei ca să adopte un proiect de lege care elimină din prerogativele preşedintelui României.

Legea urmează să meargă acum la Senat și apoi președintele Klaus Iohannis va decide dacă o va promulga.

- Reclama -

De altfel, la această oră are loc o ședință a coaliției de guvernare pe marginea acestui subiect. Liderii PSD şi ALDE discută la Parlament în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Coaliția pentru familie ar fi strâns trei milioane de semnături prin care a cerut acest referendum.

 

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele