Prostituţia va deveni o meserie legală în Olanda

0

Prostituția urmează să devină legală în Olanda. Potrivit unui proiect de lege al Ministerului Justiţiei susţinut pe larg de clasa politică, prostituţia şi activităţile conexe ei vor putea fi practicate pe teritoriul olandez doar în baza în baza unui permis special eliberat în urma unui interviu cu autorităţile.

Vârsta minimă legală pentru obţinerea acestui permis este de 21 de ani. Pe de altă parte, cei care apelează la prestatori de servicii sexuale care nu fac parte din baza de date riscă deschiderea unui dosar penal pe numele lor dacă sunt prinşi în fapt.

Obiectivul, potrivit autorităţilor, este combaterea exploatării abuzive a prostituatelor şi criminalităţii existente în circuitul lor. Aceste măsuri erau prevăzute de mai mult timp. Luându-le, Guvernul olandez include astfel un nou sector în economie. Şi încearcă totodată să soluţioneze mai ales prostituţia forţată, inclusiv în rândul minorilor.

Totuşi, cei care vor dori să activeze în acest circuit vor trebui să dea dovadă de mijloacele materiale necesare şi să îşi asume riscurile la care se expun. Pentru evitarea unor riscuri, prostituatele vor fi obligate să efectueze constant investigaţii medicale adecvate şi să aibă mereu le ele un telefon cu ajutorul căruia să apeleze numărul de urgenţă în caz de necesitate. Efectele nocive ale prostituţiei sunt evidente la Amsterdam.

Celebrul „Cartier Roşu“, cu fete expuse strident în vitrine, ar putea chiar să dispară în curând. „Ne confruntăm cu un monstru cu mai multe capete“, a afirmat primarul oraşului, ecologista Femke Halsem, la ultima ei trecere televizată prin acest cartier istoric.

„Monstrul“ evocat de edilul din Amsterdam constă din flageluri precum exploatarea prostituatelor, traficul de droguri, spălarea de bani şi criminalitatea, toate în creştere, potrivit poliţiei.

În ceea ce-i priveşte pe locuitorii din cartier, aceştia sunt de partea edilului, plângându-se de aglomeraţie, mizerie şi scandaluri. Subiectul închiderii sau relocării celor 330 de vitrine este încă în dezbatere.

Până la găsirea unei soluţii, primăria le propune practicantelor celei mai vechi meserii din lume să nu mai stea în vitrine. La rândul lor, prostituatele vor să-şi continue activitatea în centrul Amsterdamului. „Ancheta pe care am efectuat-o în rândul a 170 de lucrătoare sexuale din spatele vitrinelor arată clar că 93% dintre ele nu vor să plece din Cartierul Roşu“, a declarat recent pentru AFP românca Felicia Anna, preşedinta sindicatului Red Light United.

Sursa: Adevarul.ro

Citește și Idee de politician: Cabine pentru prostituate într-un fost aeroport!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele