Protecția Consumatorilor a propus închiderea temporară a două magazine Carrefour

0

Controalele făcute de Protecția Consumatorilor în 14 magazine Carrefour din Bucureşti şi din ţară s-au soldat cu amenzi de peste 300.000 de lei, cu aproape 1,5 tone de produse retrase de le vânzare, cu închiderea raioanelor la care se vindea mâncare gătită sau cu propunere de închidere temporară a două magazine, după ce inspectorii au găsit alimente păstrate la temperaturi inadecvate, cu data limită de consum depăşită sau depozitate în condiţii neigienice, relatează News.ro.

 

Controalele s-au desfăşurat în 24 octombrie, au vizat magazine Carrefour din Bucureşti şi din Satu Mare, Cluj, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Braşov, fiind verificate 6.724 de kilograme de produse alimentare, în cazul a 1.660 de kilograme fiind constatate abateri.

În Bucureşti, la Carrefour Mega Mall a fost găsit la vânzare piept de mânzat cu data de valabilitate depăşită, peştele era depozitat în condiţii necorespunzătoare, iar produsele calde erau la temperaturi sub 60 de grade.

În Carrefour Militari, neregulile au constat în păstrarea peştelui în alte condiţii decât cele indicate de furnizor, preparatele calde erau la temperaturi sub 60 de grade, iar cele reci erau la temperaturi de peste 8 grade, crap sălbatic din Grecia vândut ca având ”prospeţime extra”, în condiţiile în care gradul de prospeţime era B. Nereguli similare au fost găsite şi la Carrefour Băneasa, precum şi la Carrefour Bucureşti – Orhideea.

La Carrefour Bucureşti Grand Arena nu erau respectate condiţiile de consum la masa caldă, erau puse în vânzare produse cu termenul de valabilitate depăşit, cu etichete duble şi peşte alterat.

Nereguli legate de temperaturile de păstrare a alimentelor au fost găsite şi la Carrefour Bucureşti Colosseum.

La Carrefour Satu Mare au fost găsite cântare cu verificarea metrologică depăşită şi produse cu două etichete având termene diferite de valabilitate.

La Carrefour Cluj-Napoca au fost găsite produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor, la magazinul din Oradea – Lotus Market, nu poate fi stabilit lotul din care proveneau unele produse din carne, la produsele din zona de mâncare gătită nu poate fi determinată data preparării, iar la cel din Baia Mare au fost descoperite practici comerciale înşelătoare legate de ingredientele utilizate la prepararea mâncării.

La Carrefour Constanţa au fost găsite cuptoare insuficient igienizate, un congelator mobil neigienizat, obiecte din plastic care nu sunt recomandate uzului în alimentaţia publică şi peşte păstrat la temperaturi mai mari decât cele recomandate.

Au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 301.000 de lei şi au fost date 3 avertismente, peste 200 de kilograme de produse alimentare au fost retrase temporar de la comercializare, iar definitiv au fost retrase 1.423 de kilograme de alimente în valoare de peste 28.000 de lei. De asemenea, serviciile la raionul de gastronomie au fost oprite temporar în două magazine şi a fost propusă măsura închiderii temporare până la şase luni în cazul a două magazine.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele