Proteste împotriva restricțiilor în mai multe țări

0

Noi revolte au avut loc sâmbătă seară în Olanda, Austria, Croaţia şi Italia, faţă de restricţiile impuse în contextul creşterii numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 în ţările europene.

 

Demonstranţii au lansat petarde şi artificii spre poliţie şi au incendiat biciclete în Haga, după ce cu o seară înainte protestele au devenit violente în Rotterdam şi poliţia a intervenit în consecinţă.

Mii de oameni au ieşit pe străzi în Austria, Croaţia şi Italia, nemulţumiţi de noile restricţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că este „foarte îngrijorată” legat de creşterea numărului de contaminări cu SARS-CoV-2 pe continent.

Directorul regional, dr. Hans Kluge, a declarat pentru BBC că, dacă măsurile nu sunt înăsprite în Europa, ar putea fi înregistrate alte 500.000 de decese până primăvara viitoare.

„Covid-19 a redevenit principala cauză de deces în regiunea noastră”, a spus el, adăugând că „ştim ce trebuie făcut” pentru a lupta cu virusul – vaccinare, purtarea măştii şi utilizarea de permise Covid.

Mai multe guverne de pe continent au impus noi restricţii în încercarea de a combate creşterea numărului infecţiilor, după ce au fost înregistrate noi recorduri de contaminări.

Diana Șoșoacă: pedepsirea celor care scriu „știri antiromânești” cu până la 10 ani de închisoare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele