Protestele din Hong Kong continuă în ciuda arestărilor

0

Mii de protestatari au manifestat paşnic sâmbătă, în Hong Kong, în ciuda ploii şi arestării unor activişti pentru democraţie, relatează Reuters.

După arestările de vineri, organizatorii protestelor au anunţat că renunţă la manifestaţia de amploare planificată pentru sâmbătă. Poliţia era pregătită să împiedice comemorarea a cinci ani de la decizia Beijingului de a bloca reforemele democratice din Hong Kong, fostă colonie britanică.

Cu toate acestea, oamenii au ieşit în stradă; mulţi s-au alăturat unui „marş creştin” din districtul Wanchai, cunoscut pentru divertisment, îndreptându-se spre sedii guvernamentale dintr-o zonă rezidenţială. Alţii au mers spre districtul comercial Causeway Bay.

Citește și China-America: Trump amână aplicarea tarifelor de 10% pentru laptopuri

Manifestanţii au aruncat pietre şi cocktailuri Molotov asupra forţelor de ordine, în apropierea sediului Guvernului, în timp ce mii de persoane defilau în alte cartiere din fosta colonie britanică.

Poliţia a utilizat şi un produs albastru tras din tunurile de apă, probabil pentru a marca şi repera manifestanţii, scrie AFP.

Hong Kong trece de trei luni prin cea mai gravă criză după revenirea sa sub autoritatea Chinei, în 1997, fiind organizate manifestaţii şi acţiuni aproape zilnic, iar acestea au degenerat deseori în violenţe.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele