PSD a dat drumul la angajări în ANAF-urile teritoriale

0

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), instituție care a răspuns permanent la comenzile politice ale PSD, organizează un val de concursuri pentru ocuparea a 33 de posturi de conducere în direcțiile județene și regionale ale Fiscului. Concursurile au loc fix înainte de plecarea guvernului PSD, după ce posturile au fost ocupate ani la rând de șefi interimari, ușor de controlat.

Concursul este organizat chiar de ANAF, și nu de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, cum se întâmpla până la adoptarea prin OUG a Codului Administrativ de către guvernul Dăncilă. Agenția Națională a Funcționarilor Publici este o instituție cu un grad mare de independență față de factorul politic, în timp ce ANAF este subordonată politic total partidului de guvernământ.

ANAF este condusă de Mirela Călugăreanu, numită direct de premierul Viorica Dăncilă și care lucrează sub coordonarea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Astfel, sunt scoase la concurs funcții de șefi ai direcțiilor regionale din București, Brașov, Cluj, Iași, Timiș, Galați, Prahova. Direcțiile regionale sunt structuri administrative care coordonează direcțiile județene și reprezintă cureaua de transmitere de la conducerea centrală către teritoriu.

Concursurile vor avea loc pe 18 noiembrie, la sediul ANAF din București, potrivit anunțului publicat pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Citește și Teodorovici se crede de neînlocuit: anul viitor nimeni nu va închide bugetul

G4Media.ro a scris în mod repetat că una dintre consecințele adoptării Codului Administrativ este politizarea totală a administrației. Mai precis, Codul Administrativ le dă șefilor de instituții puterea discreționară asupra angajării, promovării, mutării sau demiterii funcționarilor publici. Mai multe prevederi din proiectul Codului Administrativ scot de facto ANFP din procesul de organizare a administrației publice și dau puteri nelimitate conducătorilor de instituții (primari, președinți de consilii județene, miniștri, directori de agenții guvernamentale sau deconcentrate).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele