Rafila afirmă că la Ministerul Sănătății e ”brambureală”

0

Medicul Alexandru Rafila a afirmat, că, în chestiunea numărului de paturi de ATI pentru pacienţii cu coronavirus, tinde să creadă în acest moment ce spune premierul mai degrabă decât ce transnite Minsterul Sănătăţii, deoarece ”la Ministerul Sănătăţii e brambureala totală”.

 

“Înclin să cred mai degrabă primul ministru decât ministrul Sănătăţiiîn momentul de faţă. La Ministerul Sănătăţii e brambureala totală. Noi tot discutăm de câteva luni că s-ar putea să crească numărul de cazuri şi că trebuie să vedem cu ce resurse abordăm această situaţie şi nu se întâmplă nimic”, a declarat profesorul Rafila.

Acesta apreciază că ”am rămas cantonaţi în aceeaşi paradigma cu spitalele COVID şi non-COVID”, în loc să recurgem la varianta pe care ”au îmbrăţişat-o toţi”. ”În toate spitalele publice se organizează zone pentru tratarea pacienţilor COVID şi zone separate pentru tratarea pacienţilor non-COVID. Şi nici nu mai există o presiune pe personalul medical pentru că s-au vaccinat (…) Nu paturile tratează pacienţii, ci medicii”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

”În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele