PSD anunță că negociază cu toate partidele pentru votarea moțiunii de cenzură

0

Vicepreședintele PSD Olguța Vasilescu a declarat, luni, după ședința conducerii interimare a partidului, social-democrații negociază cu toate partidele pentru votarea moțiunii de cenzură, iar dacă aceasta nu trece va iniția încă o moțiune până la finalul actualei sesiuni parlamentare, care se încheie în iunie.

 

Negociem „cu toată lumea, cu toți parlamentarii”, a spus Olguța Vasilescu.

Întrebată despre faptul că PSD vrea să treacă moțiunea de cenzură, dar nu dorește să intre la guvernare, Vasilescu a replicat: „Am solicitat departamentelor noastre să reactualizeze programul de guvernare. Orice partid politic trebuie să aibă ca prioritate guvernarea”.

Chestionată ce formulă de guvernare dorește PSD dacă trece moțiunea de cenzură, Olguța Vasilescu a răspuns: „Primul punct este să dăm jos Guvernul. Mai departe, ce se va întâmpla vom decide în Comitetul Executiv”.

„PSD este dispus să-și asume inclusiv riscul anticipatelor. Acest guvern trebuie să plece în primul rând pentru proasta guvernare. Reușisem să aducem România pe un făgaș economic foarte bun și au reușit în doar 3 luni să ducă economia în cap”, a susținut ea.

 

„Dacă moțiunea nu trece vom folosi a doua posibilitate pe care o avem, de a mai depune o moțiune de cenzură în ac tuala sesiune”, a mai precizat vicepreședintele PSD

 

PSD nu trebuie să revină la guvernare în următoarea perioadă de timp, chiar şi dacă o moţiune de cenzură va fi votată în Parlament, iar Cabinetul Orban va fi demis, a declarat, luni, secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, citat de Agerpres.

„Vom depune moţiune de cenzură. (…) Avem ca variantă de susţinere UDMR şi o să discutăm cu parlamentarii independenţi şi cu alţi parlamentari, cu Pro România, o să discutăm cu toată lumea, pentru că vrem să treacă această moţiune. (…) Noi avem altă idee, ceva nou, noi am mai venit cu idei noi, am făcut şi moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, aşa că avem noutăţi. Facem moţiune de cenzură pentru că nu suntem de acord să se schimbe regula în timpul jocului.

E un atentat la democraţie ceea ce face Guvernul Orban la această oră, pentru că ei, în momentul în care se vorbea de Justiţie şi liderul nostru la acea oră avea o problemă cu Justiţia, ei se legau cu lanţuri în Parlamentul European. Exact acelaşi lucru îl facem şi noi. (…) PSD nu trebuie să revină la guvernare în perioada următoare de timp”, a afirmat Stănescu, înainte de începerea şedinţei conducerii PSD.

Citește și: Ciolacu vrea moțiune de cenzură și un nou guvern

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele