PSD are astăzi un congres mai mic, aşa cum e şi partidul

1

PSD se reuneşte astăzi într-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a candidatului partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

Congresul va avea loc la Palatul Parlamentului, în sala Alexandru Ioan Cuza, iar la acesta vor participa mai puţin de o mie de delegaţi.Pe 23 iulie, Comitetul Executiv al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale.

Comitetul Executiv s-a reunit şi vineri, cu o zi înaintea congresului, şedinţă în care s-a decis remanierea. Astfel, propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

De asemenea, s-a discutat despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi despre mobilizarea partidului, astfel încât să ia 25% din voturi.

Citește și: Ştirbu ”rupe gura” PSD pe tema numirii de la justiție

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele